Gardiner ger välbefinnande i badrummet

I badrummet borstar vi tänderna varje dag, men det är också här vi skämmer bort våra trötta kropp med ett varmt bad efter en lång dag. Därför rummet vara praktiskt inrett samtidigt som det ger oss en känsla av lyx. Det kan rätt gardiner hjälpa till med. Badrummet är ett privat rum och avskärmning från nyfikna ögon är gardinens primära funktion. Lyckligtvis finns det smarta gardinlösningar, så att du ändå kan njuta av solens strålar. På denna sida ger vi dig våra bästa tips för att välja gardiner till badrummet.

Plisségardin i badrum

tips 1: Välj gardintyp för dina specifika behov

I många hem är badrumsfönstret inte särskilt stort. Därför är det en bra idé att välja en gardintyp som tar upp så lite plats som möjligt när gardinen rullas upp. Persienner och rullgardiner er de bästa valen. 


Vill du ha möjlighet att skärma av från nyfikna ögon och samtidigt njuta av solens strålar? Då vi rekommenderar att du väljer en plisségardinmed top down och bottom up-funktion.

blå plisségardin i badrum

tips 2: välj gardiner som tål fukt

När du ska ha nya gardiner är det alltid en god idé att tänka på vilka rum gardinerna ska hänga i. Det kan finnas omständigheter i det specifika rummet som gör att vissa gardintyper passar bättre än andra.


Badrummet är en våtrum och därför ska gardinen kunna tåla stora mängder fukt. Som tur är finns det många produkter som gör det. I synnerhet passar persienner bra till badrum, eftersom de inte tar skada av den höga luftfuktigheten.

Persienner i badrum

tips 3: skapa välbefinnande med diskreta färger

Ditt gardinval påverkar hur rummet upplevs. Du kan lätt välja gardiner som gör badrummet inbjudande och ger en känsla av lyx. 


Naturfärger har i många år varit populära färger i badrummet. Om du vill ha en diskret gardin är vitt och ljusa färger lämpliga. Var uppmärksam på att ljusa och kalla färger får rummet att verka större, medan mörka och varma färger gör det mindre.

gul plisségardin i badrum

Nu är du redo

Med våra tre tips för val av gardiner i badrummet är du väl förberedd för nästa steg: Att besluta vilka gardiner du vill ha i ditt badrum. Du kan beställa nya gardiner här i vår webbutik.


Har du frågor om våra produkter, är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.


Vi rekommenderar följande typer av gardiner för badrummet.

Låt dig inspireras av de produkterna nedan eller klicka på gardintypen ovan, om du vill se hela vårt utbud.


MER INSPIRATION?

På Pinterest har vi skapat ett galleri med gardiner i badrummet. Här kan du få en känsla för hur de olika gardintyperna kan se ut i både små och stora badrum. Besök oss på Pinterest och få inspiration till ditt gardinköp.