Gardiner ger välbefinnande i badrummet

I badrummet borstar vi tänderna varje dag, men det är också här vi skämmer bort våra trötta kropp med ett varmt bad efter en lång dag. Därför rummet vara praktiskt inrett samtidigt som det ger oss en känsla av lyx. Det kan rätt gardiner hjälpa till med. Badrummet är ett privat rum och avskärmning från nyfikna ögon är gardinens primära funktion. Lyckligtvis finns det smarta gardinlösningar, så att du ändå kan njuta av solens strålar. På denna sida ger vi dig våra bästa tips för att välja gardiner till badrummet.

Plisségardin i badrum

tips 1: Välj gardintyp för dina specifika behov

I många hem är badrumsfönstret inte särskilt stort. Därför är det en bra idé att välja en gardintyp som tar upp så lite plats som möjligt när gardinen rullas upp. Persienner och rullgardiner er de bästa valen. 


Vill du ha möjlighet att skärma av från nyfikna ögon och samtidigt njuta av solens strålar? Då vi rekommenderar att du väljer en plisségardinmed top down och bottom up-funktion.

blå plisségardin i badrum

tips 2: välj gardiner som tål fukt

När du ska ha nya gardiner är det alltid en god idé att tänka på vilka rum gardinerna ska hänga i. Det kan finnas omständigheter i det specifika rummet som gör att vissa gardintyper passar bättre än andra.


Badrummet är en våtrum och därför ska gardinen kunna tåla stora mängder fukt. Som tur är finns det många produkter som gör det. I synnerhet passar persienner bra till badrum, eftersom de inte tar skada av den höga luftfuktigheten.

Persienner i badrum

tips 3: skapa välbefinnande med diskreta färger

Ditt gardinval påverkar hur rummet upplevs. Du kan lätt välja gardiner som gör badrummet inbjudande och ger en känsla av lyx. 


Naturfärger har i många år varit populära färger i badrummet. Om du vill ha en diskret gardin är vitt och ljusa färger lämpliga. Var uppmärksam på att ljusa och kalla färger får rummet att verka större, medan mörka och varma färger gör det mindre.

gul plisségardin i badrum

Nu är du redo

Med våra tre tips för val av gardiner i badrummet är du väl förberedd för nästa steg: Att besluta vilka gardiner du vill ha i ditt badrum. Du kan beställa nya gardiner här i vår webbutik.


Har du frågor om våra produkter, är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.


Vi rekommenderar följande typer av gardiner för badrummet.

Låt dig inspireras av de produkterna nedan eller klicka på gardintypen ovan, om du vill se hela vårt utbud.

Faber plisségardin

67 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Faber plisségardin är den perfekta kombinationen av det funktionella och det dekorativa. Välj mellan 67 vackra färger och flera tygtyper. Det finns möjlighet för up/down-funktion och fem års garanti.
Priser från 840 kr.
Faber plisségardin

Base+ mellanglas persienn

15 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Base+ mellanglas persienn är utformad för dubbelrutor och att placera gardinen mellan dessa två rutor. Persiennerna tillverkas efter dina mått och du kan välja mellan 18 vackra färger.
Priser från 349 kr.
Base+ mellanglas persienn

Luxaflex plisségardin

40 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Kollektionen från Luxaflex erbjuder en mängd vackra designer, så att du lätt kan hitta en gardin som passar dig. Plisségardinen finns med smarta top/down-funktionen som gör ljusregleringen extremt flexibel. Med den moderna PowerView®-lösningen kan du styra gardinen med din telefon.
Priser från 999 kr.
Luxaflex plisségardin

Luxaflex rullgardin

32 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Luxaflex rullgardin är en kvalitetsprodukt rakt igenom. Med över 45 färgalternativ och fler styrningslösningar kan du designa gardinen, så att den passar in i just din hem. Välj till exempel den smarta PowerView®-styrningen, där du styr gardinen med din telefon.
Priser från 767 kr.
Luxaflex rullgardin

Base+ persienn

15 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Base+ persiennen är vår mest populära persienn. Den är särskilt lämplig för badrum och köksutrymmen, eftersom persiennen tål fukt och är mycket lätt att rengöra. Persiennen tillverkas efter dina mått och du kan välja mellan 18 vackra färger.
Priser från 279 kr.
Base+ persienn

Base+ plisségardin

30 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Plisségardinen är vacker att se på och samtidigt en smart solskyddslösning till ett pris som alla har råd med. Den smarta top down-/ bottom up-funktionen gör det enkelt att justera ljusinsläppet. Välj mellan 31 vackra färger.
Priser från 487 kr.
Base+ plisségardin


MER INSPIRATION?

På Pinterest har vi skapat ett galleri med gardiner i badrummet. Här kan du få en känsla för hur de olika gardintyperna kan se ut i både små och stora badrum. Besök oss på Pinterest och få inspiration till ditt gardinköp.