gardiner i barnrummet får gärna slingra sig lite

Det speciella med gardiner i barnrummet är att de ska kunna hålla ljuset ute vid sovdags och samtidigt ingå i barnens magiska värld när barnet leker. Vi vet att barn i olika åldrar leker på olika sätt. Därför har vi ett stort utbud av gardintyger, mönster och motiv, så att det finns något för alla barn. På denna sida ger vi dig våra bästa tips för att välja gardiner till barnrummet.

plisségardin i barnrum

Tips 1: välj gardiner så att drömlandet ligger precis om hörnet 

En god nattsömn betyder både något för humöret och vår inlärningsförmåga. Därför är det viktigt att skapa de bästa förutsättningarna för en god nattsömn i barnrummet.


Kroppen sover bäst i mörkret och mörkläggningsgardiner är därför ett självklart val. Plisségardiner kan också vara en bra lösning. De ger en mörkläggande effekt, men släpper samtidigt in lite ljus, så att barnet kan orientera sig i rummet. Det kan vara svårt för vissa barn när de vaknar upp mitt i natten.

rullgardin i barndesign

tips 2: släck de ljusa nätterna

Sommarens ljusa nätter är vackra, men matchar sällan barnens sovtider. Det är klart att det kan vara svårt att somna, när solen fortsatt skiner in från fönstret. 


Med en mörkläggningsgardin bestämmer ni själva när natten börjar i barnrummet. Det är praktiskt och hjälper barnet att få ro och en riktigt god nattsömn – även om sommaren.

rullgardin i barndesign

tips 3: Var uppmärksam på rumstemperaturen

Kroppstemperaturen sjunker vanligtvis en grad när vi sover. Därför ska inte barnrummet vara för varmt. 


Om barnrummet ligger så att solen kommer in genom fönstren större delen av dagen, kan rummets temperatur bli rätt hög. Här kan en mörkläggningsgardin vara en bra lösning, så att ni undviker att rummet värms upp för mycket före sovdags. gul plisségardin i barnrummet

tips 4: släpp loss fantasin och leken 

Gardiner i barnrummet ska gärna att inspirera kreativ lek. Därför kännetecknas våra barnkollektioner av ett festligt färguniversum och fantasifulla mönster och motiv.


Våra barnkollektioner ändras regelbundet, men med tiden har vi haft gardiner med bland annat blommor, bilar, stjärnor, djur, frukt och välbekanta Disneyfigurer.

rullgardin i barndesign

tips 5: bestäm ett färgtema

Färgpaletten i barnrummet kan lätt blandas upp med leksaker, teckningar, affischer med fler än alla regnbågens färger. Därför kan det vara en god idé att tänka på att matcha gardinen med andra centrala färger i rummet. En annan möjlighet är att välja en enfärgad gardin, då det också ger ro.

rullgardin i barnrum

Nu är du redo

Med våra fem tips för att välja gardiner till barnrummet, är du väl förberedd för nästa steg: Att besluta vilka gardiner du vill ha i barnrummet i ditt hem. Du kan beställa nya gardiner här i vår webbutik.


Var du frågor om våra produkter, är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.


För barnrummet rekommenderar vi följande typer av gardiner.

Låt dig inspireras av de produkterna nedan eller klicka på gardintypen ovan, om du vill se hela vårt utbud.


MER INSPIRATION?

På Pinterest har vi skapat ett galleri med gardiner till barnrum. För kan du få en känsla för hur de olika gardintyperna kan se ut i minstingarnas magiska universum. Besök oss på Pinterest och få inspiration till ditt gardinköp.