skapa en god arbetsmiljö med gardiner

De flesta av oss tillbringar mycket tid på jobbet eller hemmakontoret. Därför är det viktigt att inomhusmiljön är i ordning. Vi har olika typer av gardintyger som passar till alla typer av företag och kontorsmiljöer. På denna sida ger vi dig våra bästa tips för att välja gardiner till arbetsplatsen. 


Finns det särskilda omständigheter på din arbetsplats, rekommenderar vi dig att pratamed vår kundtjänst. De kan ge dig råd om vad som är den bästa lösningen för dig. 

Rullgardiner på kontor

tips 1: Undvik reflexer på skärmarna

Det är viktigt att du eller dina anställda inte besväras av bländande skärmar, till exempel på den bärbara datorn eller tv:n när du arbetar. Det kan du slippa genom att ha rätt gardiner. 


Vi rekommenderar  lamellgardinerpersienner och plisségardiner. Med gardintyper kommer att förbli det naturliga ljuset utifrån och samtidigt undvika ljusreflektioner på skärmarna.

Lamellgardiner på kontor

tips 2: Håll koll på säkerhetskraven

Det kan finnas särskilda säkerhetskrav på inomhusmiljön på arbetsplatser. Till exempel är brandsäkra tyger ett krav på många ställen. De flesta av våra Faber-rullgardiner levereras med brandsäkra egenskaper. 


Under var och en av våra produkter kan du hitta relevant information i förhållande till om produkten uppfyller säkerhetskraven för arbetsplatsen. Om du är osäker, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst, som är redo att hjälpa dig.

Top down plisségardiner

tips 3: välj gardiner för att säkerställa en bra temperatur

Vi arbetar mest effektivt när vi har goda arbetsförhållanden. Det är därför viktigt att se till att kontoret inte är för varmt. Med rätt gardiner kan du enkelt justera ljusinsläppet, så att rummet inte blir outhärdligt på grund av solens strålar. Så kan du skapa de optimala förutsättningarna för arbetsklimatet.

Duette plisségardiner från Luxaflex är särskilt lämpade för rum som är extra utsatta för solens strålar. Den isolerande dubbelväven skärmar av solens strålar om sommaren, men håller värmer under vinterhalvåret.

Persienner på kontor

tips 4: använd färger medvetet

Gardiner bidrar till att skapa stämningen i ett rum. Därför är det en god idé att tänka på hur rummet som ska upplevas. 


Om du väljer gardiner med vita och dämpade färger kan du skapa ett lugnt och strukturerat uttryck. Omvänt kan du signalera kreativitet och innovation genom att välja en gardin i en stark färg. Var uppmärksam på att ljusa och kalla färger får ett rum att verka större, medan mörka och varma färger vanligtvis får rummet att verka mindre.


röd plisségardin

Nu är du redo

Med våra fyra tips för att välja gardiner till arbetsplatsen eller hemmakontor du är väl förberedd för nästa steg: Att besluta vilka gardiner du vill ha. Du kan beställa nya gardiner här i vår webbutik.


Var du frågor om våra produkter, är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.


Vi rekommenderar följande typer av gardiner för kontorsplatsen.

Låt dig inspireras av de produkterna nedan eller klicka på gardintypen ovan, om du vill se hela vårt utbud.


MER INSPIRATION?

På Pinterest har vi skapat ett galleri med gardiner till arbetsplatsen. Här kan du få en känsla för hur de olika gardintyperna kan se ut i olika kontorsmiljöer. Besök oss på Pinterest och få inspiration till ditt gardinköp.