få vackra gardiner till små fönster

De flesta gardintyper passar bra till små fönster och fönster i vanlig storlek. Till exempel kan du använda hissgardiner, persienner, plisségardiner och rullgardiner. Ska gardinerna ta upp så lite plats som möjligt, är plisségardiner ett perfekt val. På den här sidan hjälper vi dig att välja gardiner till små fönster.

plisségardin

välj gardiner som passar till rummet

Saknar du gardiner i vardagsrummet, är valet fritt mellan alla hyllor och kan välja gardin helt efter vilket uttryck du vill ha i ditt hem. Om du är på jakt efter gardiner till sovrummet, kan du med fördel välja rull- eller plisségardiner, då de kan utformas med mörkläggningstyg. Ska dina gardiner användas till fönster i badrum eller kök, är persienner en god idé, eftersom de tål fukt och dessutom är lätta att rengöra.


Olika gardintyper passar till olika rum. Innan du bestämmer dig för dina nya gardiner, är det en bra idé att kolla in våra tips för gardiner till de olika rummen.

plisségardin vid soffan

Tips för gardiner i vardagsrummet

rullgardin i sovrum

Tips för gardiner i sovrummet

plisségardin i badrum

Tips för gardiner i badrummet

plisségardin i kök

Tips för gardiner i köket

gul plisségardin i barnrum

Tips till gardiner i barnrummet

rullgardin på kontor

Tips för gardiner på kontoret


storleken spelar roll

När det handlar om just gardiner, så har storleken utan tvekan en hel del betydelse. Nedan har vi gjort en översikt så att du kan se i hur små storlekar de olika gardintyperna kan utformas. MINSTA STORLEK AV DE OLIKA GARDINTYPERNA:


RullgardinerMinsta bredd: 30 cm. Minsta höjd: 30 cm.


LamellgardinerMin. bredd: 20 cm. Min. höjd: 20 cm.


PlisségardinerMin. bredd: 35 cm. Min. höjd: 35 cm.


HissgardinerMin. bredd: 20 cm. Min. höjd: 20 cm.


PersiennerMin. bredd: 27 cm. Min. höjd: 20 cm.

Närbild på rullgardin

Nu är du redo

Efter att ha läst våra rekommendationer på denna sida är du nu väl förberedd för nästa steg: Att besluta vilka gardiner du vill ha. Du kan beställa nya gardiner här i vår webbutik. Nedan kan du se ett urval av våra gardiner till små fönster.


Har du frågor om våra produkter eller behöver du rådgivning, är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.