gör ditt vardagsrum personligt med gardiner

Gardiner betyder mycket för att atmosfären i ett rum, och de är minst lika viktig del av inredningen som t.ex. soffan. Förutom den praktiska delen för att stänga ute oönskat ljus, bidrar gardinerna också till att göra vardagsrummet till en mysig och trevlig att befinna sig på. Du kan göra ditt vardagsrum personligt genom att välja precis de gardiner, som passar dig och ditt hem. På denna sida ger vi dig våra bästa tips för att välja gardiner till vardagsrummet.

Plisségardin vid soffan

Tips 1: tänk över gardinens primära funktion

Det är en bra idé att bestämma vad gardinens primära funktion ska vara. Vill du skärma av från blickar utifrån? Eller handlar det mer om att kunna justera ljusinsläppet i vardagsrummet?


Plisségardiner är vackra och ger samtidigt som större flexibilitet när det gäller avskärmning och justering. 


Har du större fönsterpartier och -dörrar i vardagsrummet, rekommenderar vi lamellgardiner. De är praktiska till de stora fönsterna och utstråla lyx och kvalitet.

plisségardin i vardagsrum

tips 2: undvik reflektion på dina skärmar

I många hem vardagsrummet är ett rum med en rad olika syften. I vissa familjer sitter vardagsrum och kök ihop, i andra finns behov av att ha en arbetshörna i vardagsrummet och i riktigt många vardagsrum finns det ett soffhörn med tillhörande tv.


Har du projektor, tv eller en arbetshörna med en dator i vardagsrummet? Då är en god idé att överväga en mörk väv på gardinerna. Ju mörkare väven är, desto mer reflektion tar det nämligen från skärmarna.

Rullgardin på kontor

tips 3: ta höjd till temperaturen i vardagsrummet

Många vardagsrum kan bli riktigt vara under soliga dagar. Detta gäller särskilt nyare hus på grund av isoleringskraven. Det är bra att ha i åtanke när du ska välja gardiner.


Duette plisségardiner från Luxaflex särskilt lämpade för vardagsrummet, som är extra utsatt för solens strålar. Det isolerande dubbla väven skyddar mot solen på sommaren och håller värmen under vinterhalvåret. Har du stora fönsterpartier kombinerade med dörrar, är en lamellgardin en bra lösning. Gardinen gör det enkelt att öppna dörren så att vardagsrummet kan kylas ned.

Blå plisségardin i vardagsrum

Tips 4: visa din stil med färger

Många familjer samlas i vardagsrummet och det är även detta rum vi bjuder in gäster till för trevlig samvaro. Därför måste vardagsrummet uttrycka hemmets stil och det kan du bland annat göra med ditt gardinval.


Var inte rädd för att välja gardiner i färger. Tänka bara att de ska passa rummets övriga färgtema.


Var uppmärksam på att ljusa och kyla färger kan få vardagsrummet att se större ut, medan mörka och varma färger gör vardagsrummet mindre.

Röd plisségardin i vardagsrum

Nu är du redo

Med våra fyra tips för att välja gardiner till vardagsrummet, är du väl förberedd för nästa steg: Att besluta vilka gardiner du vill ha i ditt vardagsrum. Du kan beställa nya gardiner här i vår webbutik.


Var du frågor om våra produkter, är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.


Vardagsrummet är fullt av möjligheter och vilken gardintyp som passar bäst, beror mycket på dina behöv och stilmässiga önskemål. Därför rekommenderar vi nästan alla våra gardintyper till vardagsrummet.


Låt dig inspireras av de produkterna nedan eller klicka på gardintypen ovan, om du vill se hela vårt utbud.

Base+ lamellgardin 127 mm

20 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Lamellgardiner utstrålar lyx och med Base+ lamellgardin du får mycket för pengarna. Denna modell med lameller på 127 mm passar perfekt till stora fönsterpartier. Välj mellan 22 vackra färger.
Priser från 588 kr.
Base+ lamellgardin 127 mm

Base+ rullgardin

18 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Base+ rullgardin är vår mest sålda rullgardin med specialmått. Den populära gardinen är modern och enkel i sitt uttryck. Den är tillverkad efter dina mål och du kan välja mellan 22 vackra färger.
Priser från 281 kr.
Base+ rullgardin

Base+ lamellgardin 89 mm

20 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Lamellgardiner är exklusiva, men de behöver inte kosta en förmögenhet. När du väljer en Base+-produkt får du nämligen bra kvalitet till ett rimligt pris. Modellen med lameller på 89 mm passar bäst till små och mellanstora fönsterpartier.
Priser från 678 kr.
Base+ lamellgardin 89 mm

BestPrice hissgardin lyx

31 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Hissgardiner är perfekta i ett rum, där vill skapa en hemtrevlig atmosfär. Denna modell är med kedjedrift, vilket är en mycket smart styrningslösning.
Priser från 2.383 kr.
BestPrice hissgardin lyx

Faber lamellgardin 89 mm

55 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Med Faber lamellgardin får du en modern lösning, som oavsett storleken ger en flexibel justering av ljus och insyn. Modellen med 89 mm lameller är en populär storlek, som är lämpad för alla slags fönster. Välj bland många tygtyper, listfärger och styrningsmetoder.
Priser från 1.272 kr.
Faber lamellgardin 89 mm

Base+ plisségardin mörkläggning

14 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Base+ plisségardin med mörkläggningseffekt är en fin och solid gardin tillverkad efter dina mått. Välj mellan enkelväv eller dubbelväv och flera smarta styrningstyper, tre listfärger och 14 vackra tygfärger. Gardinen finns även med moderna up/down-funktionen.
Priser från 630 kr.
Base+ plisségardin mörkläggning

Luxaflex lamellgardin 127 mm

123 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Om du vill ha ett vackert solskydd till ett stort fönsterparti, är detta Luxaflex lamellgardin ett perfekt val. Gardinen finns i många populära färger och med smarta styrningsmodeller, så att du kan välja den lösning som passar dig bäst.
Priser från 1.125 kr.
Luxaflex lamellgardin 127 mm

Luxaflex lamellgardin 89 mm

203 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Lamellgardinen från Luxaflex utstrålar kvalitet och är ett säkert val. Denna modell med en lamellbredd på 89 mm är den mest populära eftersom det passar bra till de flesta fönsterstorlekar.
Priser från 1.407 kr.
Luxaflex lamellgardin 89 mm

Luxaflex plisségardin Duette

42 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Den vackra Duette plisségardin har en unik isoleringseffekt, som håller värmen ute om sommaren och inne om vintern. Gardinen finns i otaliga vackra designer och med den smarta up/down-funktionen samt PowerView®-styrning.
Priser från 1.482 kr.
Luxaflex plisségardin Duette

Luxaflex lamellgardin 63 mm

72 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Luxaflex levererar kvalitetsgardiner och med en lamellgardin får du en fin och modern solskyddslösning. Modellen med lameller på 63 mm passar allra bäst till små och mellanstora fönster.
Priser från 1.829 kr.
Luxaflex lamellgardin 63 mm

Base+ mellanglas persienn

15 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Base+ mellanglas persienn är utformad för dubbelrutor och att placera gardinen mellan dessa två rutor. Persiennerna tillverkas efter dina mått och du kan välja mellan 18 vackra färger.
Priser från 349 kr.
Base+ mellanglas persienn

Base+ persienn

15 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Base+ persiennen är vår mest populära persienn. Den är särskilt lämplig för badrum och köksutrymmen, eftersom persiennen tål fukt och är mycket lätt att rengöra. Persiennen tillverkas efter dina mått och du kan välja mellan 18 vackra färger.
Priser från 279 kr.
Base+ persienn

Luxaflex rullgardin

32 populära färger      
Tillverkad efter dina mått

Luxaflex rullgardin är en kvalitetsprodukt rakt igenom. Med över 45 färgalternativ och fler styrningslösningar kan du designa gardinen, så att den passar in i just din hem. Välj till exempel den smarta PowerView®-styrningen, där du styr gardinen med din telefon.
Priser från 767 kr.
Luxaflex rullgardin


MER INSPIRATION?

På Pinterest har vi skapat ett galleri med gardiner i vardagsrummet. Här kan du få en känsla för hur de olika typer av gardiner kan se i små och stora vardagsrum. Besök oss på Pinterest och få inspiration till ditt gardinköp.