MÅTTAGNINGSINSTRUKTIONER för PERSIENNER


Kom ihåg att följa måttagningsvideon och måttagningsbeskrivningen noggrant. Du är välkommen att ringa kundtjänst om du har frågor.


allmänt för måttagning

När det ska tas mått, är det viktigt att det görs minst 2 mått av bredden och 2 mått av höjden. Mät alltid i toppen av fönstret och botten av fönstret. De mått du ska ange i beställningen kommer alltid att vara de smalaste måtten på bredden och de högsta på höjden. På så sätt kommer persiennen att vara i fönstret och kunna täcka hela fönstret på höjden. De mått som anges i beställningen, kommer att vara de färdiga måtten, vilket betyder att det inte dras av eller läggs till något från måttet.


måttagning av bredden

Bredden mäts där persiennen ska sitta. Den bredd som du beställer är persiennens färdiga breddmått. Det kommer varken att läggas till eller att dras av något från de beställda måtten. Om persiennen ska sitta i en karm eller en fönsterram, ska det dras av 1 cm (endast 0,5 cm om det är en persienn med mellanglas), så att persiennen inte stöter emot sidorna när den dras upp eller ner. 


måttagning av höjden

Mät höjden där persiennen ska sitta. Den höjd du beställer är det färdiga höjdmåttet för persiennen. Det kommer varken att läggas till eller att dras av något från de beställda måtten. Det mått som ska anges är fönstrets högsta mått. Vi ser till att det tas höjd för beslag.


Se eventuellt också våra instruktionsvideor nedan (observera att båda är på danska).PERSIENNER – UTVÄNDIG MONTERING

PERSIENNER – INVÄNDIG MONTERING


instruktioner
instruktioner

Obs: Har du ett Velux fönster, rekommenderar vi att du köper en VELUX gardin. VELUX gardiner är särskilt utformade för att passa perfekt till VELUX fönster. Klicka här för att se våra måttagningsinstruktioner för alla VELUX gardiner.