MÅTTAGNINGSINSTRUKTIONER TILL PLISSÉGARDINER


Kom ihåg att följa måttagningsvideon och måttagningsbeskrivningen noggrant. Du är välkommen att ringa kundtjänst om du har frågor.


allmänt för måttagning

När det ska tas mått, är det viktigt att det görs minst 2 mått av bredden och 2 mått av höjden. Mät alltid i toppen av fönstret och botten av fönstret. De mått du ska ange i beställningen kommer alltid att vara de smalaste måtten på bredden och de högsta på höjden. På så sätt kommer plisségardinen kunna vara i fönstret och kunna täcka hela fönstret på höjden. De mått som anges i beställningen, kommer att vara de färdiga måtten, vilket betyder att det inte dras av eller läggs till något från måttet.


måttagning av bredden

Mät bredden där plisségardinen ska sitta. Bredden du beställer är det plisségardinens färdiga breddmått. Det kommer varken att läggas till eller att dras av något från de beställda måtten. Om din plisségardin sitter i en karm eller fönsterram, rekommenderar vi att du dra av 1 cm från det totala måttet. På så sätt undviker du att plisségardinen stöter emot på sidorna, när den dras upp och ner.


måttagning av höjden

Mät höjden där plisségardinen ska sitta. Den höjd du beställer är plisségardinens färdiga höjdmått. Det kommer varken att läggas till eller att dras av något från de beställda måtten. Det mått som ska anges är fönstrets högsta mått. Vi ser till att det tas höjd för beslag.


Se eventuellt också våra instruktionsvideor nedan (observera att båda är på danska).PLISSÉGARDINER – UTVÄNDIG MONTERING

PLISSÉGARDINER – INVÄNDIG MONTERING


instruktioner
instruktioner

Obs: Har du ett Velux fönster, rekommenderar vi att du köper en VELUX gardin. VELUX gardiner är särskilt utformade för att passa perfekt till VELUX fönster. Klicka här för att se våra måttagningsinstruktioner för alla VELUX gardiner.