MÅTTAGNINGSINSTRUKTIONER till RULLGARDINER


Kom ihåg att följa måttagningsvideon och måttagningsbeskrivningen noggrant. Du är välkommen att ringa kundtjänst om du har frågor.


Generellt för måttagning

När det ska tas mått, är det viktigt att det görs minst 2 mått av bredden och 2 mått av höjden. Mät alltid i toppen av fönstret och botten av fönstret. De mått du ska ange i beställningen kommer alltid att vara de smalaste måtten på bredden och de högsta på höjden. På så sätt kommer rullgardinen att kunna vara i fönstret och kunna täcka hela fönstret på höjden. De mått som anges i beställningen, kommer att vara de färdiga måtten, vilket betyder att det inte dras av eller läggs till något från måttet. Notera att bredden är från utsidan av beslagen till utsidan av beslagen.


måttagning av bredd

Mät bredden på den fönster- eller dörröppning där dina nya rullgardiner ska sitta. Den bredd du ska mäta och beställa, är det färdiga breddmåttet för rullgardinen – från yttersidan av beslaget på den ena sidan till yttersidan av beslaget på den andra sidan. Eller den maximala bredden av den färdiga rullgardinen inklusive beslag. Om dina rullgardiner ska sitta i en karm eller en fönsterram, rekommenderar vi att du dra av 0.5 cm från det totala måttet. Detta är för att vara säker på att det finns utrymme att få rullgardinen på plats och samtidigt säkerställer du att det finns plats för beslagen. 

Du kan också se videoinstruktionen för invändig montering längre ner på sidan samt en videoinstruktion för utvändig montering (observera att båda filmerna är på danska).


Exempel

Fönsterhålet är 140 cm på bredden och ska sitta inne i fönsterramen. Då ska rullgardinen som du beställer vara 139,5 cm. Dock kommer duken/tygets totala breddmått att vara cirka 4 cm smalare (2cm på varje sida) i förhållande till det du anger. Det är för att en rullgardin är sidmonterad. Därmed säkerställs problemfri upp- och nedrullning. I exemplet kommer du alltså att ta emot en gardin med ett breddmått på cirka 135,5 cm, när du anger en bredd på 139,5 cm.


måttagning av höjden

Mät höjden där dina rullgardiner ska sitta. Den höjd som du beställer är det färdiga höjdmåttet för dina rullgardiner. Vi ser till att lägga till den nödvändiga extra höjden för upprullningen.RULLGARDINER - UTVÄNDIG MONTERING

RULLGARDINER - INVÄNDIG MONTERING


instruktioner
instruktioner

Obs: Har du ett Velux fönster, rekommenderar vi att du köper en VELUX gardin. VELUX gardiner är särskilt utformade för att passa perfekt till VELUX fönster. Klicka här för att se våra måttagningsinstruktioner för alla VELUX gardiner.