Lifehacks

Tips för en enklare och roligare vardag.Lifehacks är tips som hjälper dig på ett enkelt sätt att klara av vardagssysslorna lite smartare. Lifehacks kan också vara idéer om hur du kan använda saker i hemmet på ett nytt och annorlunda sätt.

 

Vi vill gärna inspirera dig att få ut det bästa av dina gardiner. Därför har vi samlat alla de bästa lifehacks med gardiner.


Gul rullgardin

1. STÄNG IGEN HELT MED MAGNETER

De flesta av oss vet det: Gardinen dras för, men ändå tränger lite ljus in från sidorna, där gardinen inte är helt tillsluten. 


Här är lösningen: Sätt en metallskiva på fönsterkarmen där du vill sluta till helt. Sätt sen magneter på gardinens framsida, så att gardinen hålls fast mellan magneter och metallskiva. På så sätt tränger ljuset inte längre in från sidan. 


Obs: Detta lifehack passar för rullgardiner. Använd inte tricket med mörkläggningsgardiner, då det kan skada gardinens baksida.

kvinna med popcorn

2. GÖR DIN EGEN HEMMABIO

Vem skulle inte vilja njuta av en bra film på en stor duk hemma? Tyvärr är stora dukar ganska dyra, men som tur är finns det ett helt annat sätt att skapa sin egen hemmabio.


Här är lösningen: Använd en vit mörkläggningsgardin som duk. Den är perfekt för stora filmer.


persiennrengöring med strumpa

3. SMART RENGÖRINGSTIPS

Även om det är lätt att rengöra gardinens lameller, kan det ta sin tid. Åtminstone om du vill vara noggrann och rengöra lamellerna på båda sidor. Lyckligtvis finns det smarta och tidsbesparande metoder.


Här är lösningen: Använd en gammal (men ren!) strumpa som trasa. För in handen i den. Genom att ta tag om lamellen med strumphanden och köra längs med lamellen kan du rengöra både ovan- och undersida på en gång. 


Vi har gjort rengöringsguider för alla gardintyper. Klicka gör och se hur du tar väl hand om din gardin.


Du kan också besöka www.youtube.com och hitta fler videor av smarta sätt att rengöra din gardin.dela din lifehack

Vet du andra lifehacks för gardiner? Då du är mer än välkommen att skicka ett e-postmeddelande till info@nyagardiner.se så att andra kan ha glädje av det.


Med vårt lifehacks-galleri vill vi inspirera dig att få ut det bästa av dina gardiner. Alla lifehacks utförs på eget ansvar, och Nya Gardiner tar inget ansvar för dessa.