PLISSégardiner

Köp plisségardiner efter mått
En plisségardiner av möjligheternas gardin: Med ett brett spektrum av färger och smarta styrningslösningar kan du designa din egen gardin. Plisségardiner är otroligt vackra att titta på, moderna och eleganta i uttrycket och samtidigt en praktisk solskyddslösning.


BRA ATT VETA

Nedan hittar du all nödvändig information för att köpa din nya plisségardiner.vad är plisségardiner?

Du kan känna igen plisségardiner på det plisserade tyget som påminner lite om en papperstrappa. Plisségardinerna är den idealiska kombinationen det av dekorativa och det funktionella. På Nya Gardiner hittar plisségardiner i många designer och du kan välja mellan flera smarta fjärrstyrda modeller, t.ex. den moderna PowerView®-lösningen där du styr gardinen via telefonen. Vad är upp/ned-funktion?

Många plisségardiner har smart upp/ned-funktion. Med dem kan du själv välja om gardinen ska täcka hela fönstret, den övre, nedre eller bara mittre delen av fönstret. Detta ger en ytterst flexibel ljusreglering. VAD BETYDER plisséBREDDEN?

Vi har plisségardiner med olika plissébredder. De olika bredderna passar till olika fönsterstorlekar.


20 mm: Denna plissébredd är den mest populära. De flesta plisségardiner från Faber, Luxaflex, Base och Velux finns i den storleken.


25 mm: Om du väljer en Duette-plisségardin eller en plisségardin med dubbelt tyg blir plissébredden 25 mm. plisségardiner efter mått

På Nya Gardiner kan beställa plisségardiner efter dina exakta mått  - och du får dem fortfarande till standardpriser. Det innebär att du slipper att korta av, anpassa, ändra eller klippa gardinen efteråt. Du kan använda plisségardiner i alla typer av fönster. Har du runda eller triangulära fönster måste du först kontrollera med vår kundtjänst, om vi kan hitta en lösning. Märken

Vi säljer flera olika plisségardinmärken. Få en överblick här.


BASE är vår mest populära gardinlösning. BASE tillverkar plisségardiner i flera färger och du kan välja mellan olika justeringsmöjligheter. BASE gör båda de vanliga 20 mm plisségardinerna samt gardinerna med en plissébredd på 25 mm, eftersom de är med dubbelt tyg. Dubbelt tyg är lämpat bl.a. för mörkläggning. BASE ligger på en prisnivå där alla kan vara med. 


Luxaflex är känt för innovativa gardinlösningar i mycket hög kvalitet och utsökt design. Utbudet är stort, så att du kommer att ha många färg -och justeringsmöjligheter. Luxaflex gardiner levereras med fem års garanti.


Faber har tillverkar gardiner i över 70 år och är ett välkänt varumärke i de danska hemmen. Faber har ett brett utbud av färger och mönster, som perfekt passar perfekt till den nordiska stilen och en modern inredning.


VELUX tillverkar mest takfönster men har en utbud solskyddslösningar till sina takfönster. VELUX tillverkar både en traditionell plisségardin och en speciell energigardin, Duette. Gardinen sänker elräkningen och reducerar värmeförlusten med upp till 34 %. När du beställer en plisségardin från VELUX, ska du inte mäta gardinen utan istället mata in din fönsters modell och typnummer.Styrning av plisségardinen

Plisségardinen är vår mest flexibla gardin med flest styrningsmöjligheter. Läs mer om de olika alternativen här. 


Vanligt fritt hängande (fritt hängande plissé): Den traditionella lösningen, där du styr gardinen med ett manövreringssnöre på antingen höger eller vänster sida.


Up & down (fritt hängande): Gardinen styrs med ett justeringssnöre på båda sidor. Denna lösning gör gardinen mycket lätt att montera och är lämplig för stora och höga  fönster.


Up & Down plissé: De mest populära och också den mest flexibla lösningen. Med denna lösning styr du lätt gardinen via ett handtag på toppen och botten. På så sätt kan du placera gardinerna precis där du önskar i fönstret.

  

Tråd (lodrätt styrt): Det finns trådar på vardera sidan av gardinen, så att du kan använda den via ett handtag på den nedersta skenan.


PowerView: Med PowerView® motorisering från Luxaflex kan dina gardiner följa din dygnsrytm, så att gardinen ställs in i din föredragna position helt automatiskt. Med PowerView® kan du styra dina gardiner via din smarttelefon eller iPad. Se mer om PowerView® här.


Snörspänd plissé: Snörspänd plissé med steglös snörbroms och trådfot i botten.


Luxaflex LiteRise: En enkel, trendig och trådlös gardinlösning. Levereras antingen med dubbla grepp eller frihängande plissé.SmartCord: Med SmartCord finns det inget långt snöre. Plisségardinen lyfts genom att lätt dra i snöret och sänks med en lätt drag mot mitten. SmartCord ser också till att gardinen åker ner i en mjuk rörelse. Levereras antingen med dubbla grepp eller frihängande plissé.
Tygtyper

De flesta plisségardiner är tillverkade av tätvävt eller halvgenomskinligt tyg. Vill du ha en gardin med en mörkläggande effekt, rekommenderar vi att du väljer Duette med dubbeltyg. När du väljer din gardin, kan du från alla tillgängliga tygfärger på din gardin klicka på ”info”. Här kan du se om det finns mer information om tyget, t.ex. om det är flamsäkert, genomskinligt eller smutsavvisande. Du är alltid välkommen att beställa ett gratis tygprov innan du bestämmer färgen på dina nya gardiner.hur jag mäter upp till mina nya plisségardiner?

Vi har gjort en utförlig måttagningsguide till dig, så att du lätt kan hitta rätt mått för dina nya plisségardiner. Klicka här och se våra måttagningsinstruktioner för plisségardiner.Hur beställer jag mina nya gardiner?

Hitta gardinen du vill ha och välj färg, styrningslösning m.m. Gå sedan till korgen, ange namn och leveransadress, utför betalningen och bekräfta. Då kan vi löpande informera dig via e-post om status, leveranstider, spårning, m.m. 


Om du behöver hjälp och vägledning, är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.vad kostar plisségardiner?

Vi har plisségardiner i alla prisklasser. När du är inne på en specifik produkt och ange de önskade måtten för gardinen, kan du se priset genom att klicka på "beräkna pris". Då har du möjlighet att välja olika funktioner för gardinen, som kostar extra.var kan jag köpa plisségardiner?

Den gamla tiden med gardinbutiker är förbi. Nu beställer de flesta av sina gardiner på nätet. På Nya Gardiner har sedan 2010 specialiserat sig på online-försäljning av gardiner. Du kan därför vara säker på att hitta de bästa priserna och det bästa utbudet just här i vår webbutik på www.nyagardiner.sehur monteras plisségardiner?

Det finns oftast monteringsanvisningar i paketet när du tar emot dina nya gardiner. Har du tappat bort dem eller om är det inte i paketet, kan du alltid hämta en ny monteringsanvisning i PDF-format från vår hemsida.rengöring av plisségardiner

Det är en bra idé att ta reda på vad dina vilket tyg dina gardiner är gjorda av. På så sätt kan du underhålla dem på bästa sätt. Är du osäker på hur du ska underhålla och rengöra dina gardiner, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst för att få hjälp. Olika tyger har olika rengöringsmetoder, men de flesta tål en mild rengöring med dammsugarens borste och möbelmunstycke (se till att munstycket är rent).