Rullgardiner

Köpa rullgardiner efter mått
Rullgardiner är en billig, flexibel och elegant gardinlösning för ditt hem. Med en rullgardin kan enkelt reglera eller förhindra ljusinsläpp och avskärma från insyn utifrån. Hos oss hittar du ett stort utbud av rullgardiner med eller utan mörkläggning och i många storlekar, färger och mönster. Se alla våra rullgardiner nedan.


BRA ATT VETA

Nedan hittar du all nödvändig information för att köpa din nya rullgardiner.Märken

Vi säljer flera olika rullgardinsmärken. Få en översikt här.


BASE rullgardiner är vår mest populära gardin. Base tillverkar gardiner till ett pris som passar alla. Om du beställer rullgardiner från Base, så tillverkas de efter dina mått och du kan välja mellan många färg- och justeringsmöjligheter. Lister, tillbehör och kassetter tillverkas vanligtvis i hårdplast. Base tillverkar också persienner, lamellgardiner och plisségardiner av god kvalitet.


BestPrice är billiga rullgardiner av bra kvalitet. BestPrice gör några av de bästa rullgardinerna och hissgardinerna till priser för alla.


Luxaflex är känt för att tillverka innovativa rullgardiner av mycket hög kvalitet och snygg design med många färg- och justeringsmöjligheter. Med en gardin från Luxaflex kan du få den moderna fjärrstyrningslösningen PowerView®, för att styra din gardin via din smarttelefon eller iPad. Det är fem års garanti på gardinerna från Luxaflex. Luxaflex tillverkar också plisségardiner, lamellgardiner, persienner och mörkläggningsgardiner.


Faber har tillverkat gardiner i över 100 år och måste sägas ha koll på vad de gör. Faber levererar unika, skräddarsydda gardiner i god kvalitet. Fabers gardiner kännetecknas av många smarta anpassningsmöjligheter, tungkant, listfärger m.m. Faber tillverkar även lamellgardiner, plisségardiner och mörkläggningsgardiner av hög kvalitet.


VELUX är förmodligen mest känt för sina takfönster, men de tillverkar också rullgardiner specialdesignade för just VELUX-fönstren. Vid beställning av VELUX rullgardiner, ska du inte ta måtten för din gardin, utan istället använda ditt fönsters modell- och typnummer. Vid beställningen får du en guide om hur du hittar numren. VELUX tillverkar också vackra plisségardiner, mörkläggningsgardiner och persienner.Styrning av rullgardinen

Våra rullgardiner kommer med olika styrningslösningar. Läs mer om de olika alternativen här. 


Kedjedragning är den klassiska styrningsformen, med vilken du styr gardinen genom att dra i kedjan på höger eller vänster sida. Kedjedrift är ett bra val om du inte kan nå rullgardinen, eftersom den hänger vid ett köksbord, en soffa eller liknande. Du ska ha lite extra utrymme på sidorna, eftersom kedjedriften tar lite plats.


Snördrift fungerar som kedjedrift, men har istället ett kraftigt snöre istället för ett pärlsnöre i plast. Vi har dock inte det i utbudet på hemsidan.


Fjäder: En rullgardin med fjäder är den traditionella styrningen för en rullgardin, med hjälp av ett lätt ryck i gardinen rullar den upp eller ner. Det är en minimalistisk lösning, där man styr rullgardinen i mitten genom att dra i underlisten eller önskade grepp.


Motor: Några av våra gardiner levereras med motor. Dessa gardiner styrs vanligen med hjälp av en fjärrkontroll. Det finns flera olika motorlösningar, t ex batteridriven motor, 12 v, 24 v m.m.. Till Luxaflex gardiner kan också få den moderna Luxaflex PowerView® styrningslösningen, där du styr gardinen med din smarttelefon eller iPad. hur tar jag mått till mina nya rullgardiner?

Vi har gjort en utförlig måttagningsguide till dig, så att du lätt kan få rätt mått till dina nya rullgardiner. Klicka här för att se våra måttagningsinstruktioner för rullgardiner.Sömmar

Våra rullgardiner till verkas i regel utan sömmar i tyget. Men om både bredd och höjd överstiger 165 cm, finns det en söm på gardinen.mörkläggningstyg

Mörkläggningsgardiner är lämpade för sovrum och andra rum där du vill stänga ute allt ljus. I mörkläggningstyget finns ett tunt lager aluminium som stoppar solens strålar. Vanligtvis är mörkläggningsgardiner vita på baksidan, men enskilda gardiner levereras med en baksida som matchar framsidan.mönstrat gardintyg

Vi har ett stort utbud gardiner med olika färger, mönster och motiv. Var medveten om att designen/mönstret syns på försidan, om inte annat anges i informationen om färgämnet. Du är alltid välkommen att beställa ett gratis tygprov.genomskinligt gardintyg

Några av våra gardiner levereras med halvgenomskinligt eller genomskinligt tyg. Dessa gardintyger är lämpliga om du vill ha in dagsljus i rummet och samtidigt skärma av från insyn.Brandsäkert tyg (TREVIRA CS)

Trevira CS innebär att ämnet tillverkas i ett brandsäkert material, vilket är ett krav för många företag.dustblock

Dustblock i tyget gör väven motståndskraftig mot smuts, vatten och oljebaserade vätskor. Se våra Faber rullgardiner om du vill ha Dustblock i tyget.

Hur beställer jag mina nya gardiner?

Hitta gardinen du vill ha och välj färg, styrningslösning m.m. Gå sedan till korgen, ange namn och leveransadress, utför betalningen och bekräfta. Då kan vi löpande informera dig via e-post om status, leveranstider, spårning, m.m. 


Om du behöver hjälp och vägledning, är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänstvad kostar rullgardiner?

Vi har rullgardiner i alla prisklasser. När du är inne på en specifik produkt och ange de önskade måtten för gardinen, kan du se priset genom att klicka på "beräkna pris". Då har du möjlighet att välja olika funktioner för gardinen, som kostar extra.var kan jag köpa rullgardiner?

Den gamla tiden med gardinbutiker är förbi. Nu beställer de flesta av sina gardiner på nätet. På Nya Gardiner har sedan 2010 specialiserat sig på online-försäljning av gardiner. Du kan därför vara säker på att hitta de bästa priserna och det bästa utbudet just här i vår webbutik på www.nyagardiner.sehur monteras rullgardiner?

Det finns oftast monteringsanvisningar i paketet när du tar emot dina nya gardiner. Har du tappat bort dem eller om är det inte i paketet, kan du alltid hämta en ny monteringsanvisning i PDF-format från vår hemsida.rengöring av rullgardiner

Mindre fläckar tas bort försiktigt med en urvriden trasa. Du kan också borsta gardinen försiktigt. Använd eventuellt lite flytande tvättmedel – det är viktigt att du torkar efter flera gånger med en ren, urvriden trasa. Upprepa behandlingen tills fläcken är borta.om gardinen inte kan rullas upp

För rullgardiner med fjäderdrift kan det hända att gardinen blir slak. Det betyder oftast att fjädern är lös. Det kan även strama åt genom att göra följande: Rulla gardinen halvvägs ner. Ta ut gardinen ur beslagen. Rulla upp gardinen manuellt igen. Sätt in gardinen i beslagen igen. Detta stramar åt gardinen och kan eventuellt göras flera gånger. Blir gardinen för stram, kan du göra det omvända för att lossa den igen.Om gardinen rullar snett

Det kan finnas flera orsaker till att dina rullgardiner rullar snett. Först ska du se till att gardinen sitter i jämnhöjd. Om det är rullgardiner med fjäderdrift, ska du se till att du drar det hela gardinen rakt upp och följer gardinen upp, utan att släppa den. Du kan eventuellt justera denna skevhet genom att rulla gardinen helt ner, så att du kan se rullen. Därefter sätter du en bit målartejp på den sidan av rullen, där gardinen rullar för långt (sätt eventuellt flera på ovanpå varandra). Därefter rullar gardinen jämnt igen.